Vastgoed Duitsland Voordelen

Duits Vastgoed aankopen voordelen

step 1
Gegarandeerd rendement
Gegarandeerd rendement

Duits vastgoed biedt daarnaast ook aantrekkelijke rendementen. Een potentiële meerwaarde bij verkoop van 5 à 6% is zeker realistisch, en maakt de investering meer dan interessant.

Eén van de redenen hiervoor is omdat de aankoopprijs van een pand in Duitsland lager ligt dan bijvoorbeeld in België. Het aankopen van een appartement is in Duitsland al mogelijk vanaf 60 000 euro. Net zoals in andere landen, stijgen ook in Duitsland jaarlijks de prijzen van vastgoed.

Zoals eerder aangegeven is ook de locatie waar het pand aangekocht wordt van belang. Door zich te concentreren op grote steden, is een hogere meerwaarde bij verkoop gegarandeerd.

step 2
Belang van de locatie
Belang van de locatie

Om huurinkomsten te kunnen garanderen, is het uiteraard belangrijk om panden aan te kopen in interessante gebieden. Daarom ligt de focus A-steden en B+-steden, zoals het gebied Nordrhein-Westfalen. De panden die worden aangeboden bevinden zich in steden met minimaal vijftig- tot honderdduizend inwoners, of zijn nabij een grote stad gelegen. Voorbeelden van grote steden in deze regio zijn Keulen, Düsseldorf, Dortmund, Essen, Aken en Bon.

De nadruk in het aanbod van panden ligt op de stad Wuppertal. Dit is een grote stad met een goed draaiende industrie. Daarnaast is het ook een gekende studentenstad. Al deze facetten zorgen ervoor dat deze locatie uitermate geschikt is voor het vinden van huurders, en voor het creëren van een meeropbrengst bij verkoop.

step 3
Hoge huurinkomsten
Hoge huurinkomsten

In de aankoopprijs zit een unieke huuropbrengstgarantie inbegrepen voor 5 jaar. Deze huuropbrengstgarantie kan jaarlijks opgezegd worden, en kan na deze 5 jaar stilzwijgend verlengd worden.

Er wordt gewerkt met een vastgoedbeheerder, die maandelijks het huurbedrag overschrijft naar de eigenaar of investeerder. De enige huurder is dus de vastgoedbeheerder, deze laatste zorgt verder voor de onderverhuring.

Aangezien er zoveel huurders zijn op de Duitse markt, is deze ook goed gereguleerd. Dit gaat volgens het principe van ‘Mietspiegel’ of dus de huurindex. Hierbij wordt per regio wettelijk bepaald wat de maximale huurprijs per m² is, waardoor er steeds een correcte en vaste huurprijs gevraagd kan worden.

Wanneer gedurende deze 5 jaar de huurindex wordt bijgesteld, wordt deze verhoging van de huurprijs integraal doorgestort naar de investeerders. De huurprijs ligt dus niet vast gedurende 5 jaar, maar stijgt mee met de marktsituatie.

step 4
Minimaal 3% per jaar meerwaarde! (meerwaarde 2021 = 7%)
Minimaal 3% per jaar meerwaarde! (meerwaarde 2021 = 7%)

De meerwaarde in 2021 bedroeg zelfs 2021% !

Wil je meer info over ons huidig aanbod in Duitsland?

Contacteer ons via het contactformulier en we nemen snel contact met je op.